Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπέροχες ιδέες διακόσμησης με παλέτες

Διακόσμηση με παλέτες: δες υπέροχες ιδέες για το σαλόνι, την βεράντα, το μπαλκόνι και την κρεβατοκάμαρα σου

Το ξύλο της παλέτας έχει γίνει ένα πολύ αγαπημένο υλικό για διακόσμηση, όχι μόνο γιατί τις βρίσκουμε είτε δωρεάν, είτε σε πολύ χαμηλή τιμή, αλλά για τον χαρακτήρα που δίνει το δουλεμένο ξύλο σε κάθε σπίτι. Προσθέτει ζεστασιά, υφή, χρώμα, γήινο στυλ και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε στυλ διακόσμησης. Ρουστίκ, μποέμ, μίνιμαλ, είναι σίγουρα οι τάσεις που αγαπούν τις παλέτες.

Και φυσικά, επειδή αγαπούμε ιδιαίτερα ότι κάνει καλό στο περιβάλλον και μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται οι diy κατασκευές και ιδιαίτερα η μεταποίηση ξύλινων αντικειμένων, ψάξαμε να βρούμε τις πιο όμορφες ιδέες για διακόσμηση με παλέτες.

Δες πώς μπορείς να τις εντάξεις στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα αλλά και στο μπαλκόνι σου και παράλληλα να διακοσμήσεις ανάλογα και τον υπόλοιπο χώρο.

Κρεβάτια με παλέτες

Ο μινιμαλισμός και το μποέμ στυλ διακόσμησης γίνονται ένα σε μια diy κατασκευή “κρεβατιού” για να τοποθετήσεις το στρώμα σου. Μπορείς να υιοθετήσεις πλήρως τον μινιμαλισμό μιας diy κατασκευής και να κρατήσεις το δωμάτιο αρκετά ουδέτερο και χωρίς πολλά διακοσμητικά ή να του δώσεις ρουστίκ ύφος, προσθέτοντας περισσότερα ξύλινα έπιπλα/διακοσμητικά αντικείμενα. Εκτός φυσικά από την βάση κρεβατιού που μπορούν να αποτελέσουν οι παλέτες μπορείς να ξεφύγεις λίγο σε μέγεθος και αντί να τις “κρύψεις”, να τις τονίσεις χρησιμοποιώντας περισσότερες ώστε το στρώμα να μην καλύπτει όλη την επιφάνεια. Μια παλέτα, μπορεί ακόμη να χρησιμεύσει και σαν κεφαλάρι κρεβατιού, με την κατάλληλη μεταποίηση.

από παλέτες
jellinadetmar

Τραπέζια για το σαλόνι με παλέτες

Ένα τραπέζι από παλέτες, είναι ότι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις αν έχεις την όρεξη. Αρχικά, πρέπει να τρίψεις με χοντρό γυαλόχαρτο όλες τις επιφάνειες της παλέτας, να περάσεις ένα βερνίκι αντισκωριακό και μετά αν θέλεις μπορείς να το περάσεις και ένα χέρι με βερνίκι για γυαλάδα, να το χρωματίσεις ή να το αφήσεις όπως είναι για πιο ρουστίκ όψη. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις δύο παλέτες για περισσότερο ύψος και να τις τοποθετήσεις επάνω σε ροδάκια ώστε να μην φθαρεί και το πάτωμα σου.

Παλέτες για το μπαλκόνι

Οι diy κατασκευές με παλέτες για το μπαλκόνι ή ακόμη καλύτερα για μια βεράντα που ίσως έχει πολύ χώρο για εκμετάλλευση, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, καθώς βρίσκουν πολλές χρήσεις. Μπορείς να δημιουργήσεις καναπέδες τοποθετώντας οριζόντια άλλα και κάθετα -για πλάτη- παλέτες και φυσικά να προσθέσεις μεγάλα, μαλακά, άνετα μαξιλάρια. Το ίδιο μπορείς να κάνεις για να δημιουργήσεις και μονά καθίσματα σαν πολυθρόνες μπαλκονιού. Τέλος, μπορείς να δημιουργήσεις και τραπέζια από παλέτες όπως ακριβώς θα έκανες και για το σαλόνι.

στο μπαλόνι 2
lifeofsy

Πηγή: Ιδέες για διακόσμηση με παλέτες

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.

Κοινοποιήστε!