Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ιδέες διακόσμησης για μοντέρνα παιδικά δωμάτια

Πάρε ιδέες και έμπνευση για διακόσμηση παιδικού δωματίου από τα ωραιότερα μοντέρνα παιδικά δωμάτια

Τα παιδικά δωμάτια πρέπει να είναι ζεστά, άνετα, λειτουργικά, ασφαλή αλλά πάνω από όλα, πρέπει να είναι…διασκεδαστικά. Το παιδάκι σας, που χρειάζεται το δικό του χώρο από μικρή ηλικία, μακριά από θορύβους και δραστηριότητες που μπορεί να του αποσπούν την προσοχή, σε έναν ολόδικό του χώρο, θα έχει την ευκαιρία να εμπνευστεί, να δημιουργήσει και να ανακαλύψει τον εαυτό του.

Με τα κατάλληλα ερεθίσματα, μπορείτε πραγματικά να του παρέχετε τον δικό του μαγικό χώρο, ώστε να μπορεί να εκφράζεται και αυτό μπορείτε να το πετύχετε μέσα από την διακόσμηση.

Είτε διαλέξετε κάτι θεματικό, είτε κάτι ουδέτερο, παρακάτω θα δείτε ιδέες διακόσμησης για βρεφικά δωμάτια, για ρομαντικά δωμάτια για κορίτσια, για θεματικά δωμάτια, καθώς και για δωμάτια με κουκέτες.

Nurseries – Διακόσμηση για βρεφικά δωμάτια

Όσο το μωράκι σας βρίσκεται σε βρεφική ηλικία, η διακόσμηση παιδικού δωματίου αλλά και η λειτουργικότητα του, πρέπει αρχικά να εξυπηρετεί την μανούλα. Καθώς μάλιστα θα μεγαλώνει και θα αρχίσει να βγαίνει από την κούνια, όσο λιγότερα έπιπλα -και ιδίως αιχμηρά- βρίσκονται στο δωμάτιο τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα στρογγυλού σχήματος ή με στρογγυλεμένες γωνίες ώστε να είναι περισσότερο ασφαλή.

Για την διακόσμηση των τοίχων, κάποια prints της αρεσκείας σας και χρώματα ή ταπετσαρίες που θα γαληνεύουν εσάς και το μωράκι σας, είναι απαραίτητα, όπως επίσης και μια άνετη πολυθρόνα και ένα υποπόδιο για εσάς, ώστε να είστε άνετη την ώρα του θηλασμού.

Διακόσμηση παιδικού δωματίου: μοντέρνες ιδέες | i-deco.gr
nursery_decor

Ρομαντική διακόσμηση σε δωμάτια για κορίτσια

Για να προσθέσετε ρομαντικές νότες στο δωμάτιο της κορούλας σας, μπορείτε να ενσωματώσετε στοιχεία που δημιουργούν μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Απαλές αποχρώσεις, ταπετσαρίες με λουλούδια, φωτάκια γιρλάντα, κουνουπιέρες, vintage διακοσμητικά μικροαντικείμενα και υφές με τούλια.

Δες ακόμη: Τέλειες ιδέες για διακόσμηση με φωτάκια

Διακόσμηση παιδικού δωματίου: μοντέρνες ιδέες | i-deco.gr
interer_architects

Παιδικά δωμάτια με θέμα διακόσμησης τη ζούγκλα

Για το δωμάτιο του παιδιού σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε θεματική διακόσμηση. Ένα θέμα που αρέσει πολύ στις μικρές ηλικίες και κινεί το ενδιαφέρον τους, είναι η φύση που περιλαμβάνει φυσικά και το ζωικό βασίλειο. Οι θεματικές ταπετσαρίες, προσθέτουν σπουδαία αναπαράσταση στους τοίχους, γεμίζοντας τους με χρώματα.

Διακόσμηση παιδικού δωματίου: μοντέρνες ιδέες | i-deco.gr
circu_magical_furniture

Δες πολλές περισσότερες ιδέες διακόσμησης για παιδικά δωμάτια στο The Cover

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.