Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Διακόσμηση τοίχου επάνω από τον καναπέ

Διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ: καταπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσεις με στυλ

Η διακόσμηση τοίχου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που συμπληρώνει με στυλ την διακόσμηση του σπιτιού μας. Όταν μάλιστα μιλάμε για τον τοίχο πάνω από τον καναπέ, σκέψου καλά τι θα τοποθετήσεις, μέτρησε το και υπολόγισε το. Τα πολλά λάθη, ιδίως στην τοποθέτηση κάδρων, δημιουργούν μια σειρά από τρύπες που δύσκολα κρύβονται.

#1. Gallery wall

Σίγουρα η πρώτη σου σκέψη, είναι μια συλλογή από κάδρα, κορνίζες και πόστερ. Για να το κάνεις σωστά, μέτρησε τον τοίχο σου. Θέσε ως αρχή ένα σημείο λίγο πιο πάνω από την πλάτη του καναπέ, ώστε να θέσεις ένα μάξιμουμ ύψος για τα κάδρα που θα επιλέξεις. Μέτρησε και το πλάτος, ώστε να μην ξεφύγεις από αυτό και όταν διαλέγεις κάδρα, συνυπολόγισε και τα κενά που θα αφήσεις ενδιάμεσα. Η gallery σου, μπορεί να είναι θεματική, μπορεί να είναι artistic, μίνιμαλ, μπορεί να είναι ακόμη και αναμνηστική. Εσύ αποφασίζεις, απλά λάβε υπόψιν και την υπόλοιπη διακόσμηση ώστε να διαλέξεις το σωστό στυλ.

τοίχου επάνω από τον καναπέ 2
colourmadetheroom

Επιπλέον, μπορείς να βάψεις τον τοίχο σε αντιθετικό χρώμα με τους υπόλοιπους τοίχους για να εστιάζει ακόμη περισσότερο το βλέμμα στην gallery wall.

Ωστόσο, μια gallery στον τοίχο πάνω από τον καναπέ, δεν είναι η μόνη σου επιλογή. Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερες ιδέες διακόσμηση τοίχου επάνω από τον καναπέ.

τοίχου επάνω από τον καναπέ
styleitprettyhome

#2. Τοποθέτησε μια ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια και είναι το refresh που χρειάζεται κάθε σπίτι. Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια για να διαλέξεις και το θετικό είναι πως δίνουν άμεσα στυλ και χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο.

τοίχου επάνω από τον καναπέ 4
happyenchantedhome
τοίχου επάνω από τον καναπέ 3
fromentaldesign

#3. Ράφια και βιβλιοθήκες

Αν έχεις διαθέσιμο χώρο, μπορείς σίγουρα να τοποθετήσεις ράφια ή μια βιβλιοθήκη πίσω από τον καναπέ. Έτσι θα γεμίσεις τον τοίχο και θα έχεις ένα μέρος για να τοποθετήσεις βιβλία και μικρά διακοσμητικά, ακόμη και μικρά φυτά εσωτερικού χώρου.

τοίχου επάνω από τον καναπέ 6
lacori_hyggehome
Διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ
helenehoue

#4. Διακόσμησε τον τοίχο με υφές

Πέτρα, ξύλο, ακόμη και εσοχές με γυψοσανίδα, δίνουν μια τρισδιάστατη αίσθηση. Επίλεξε το υλικό που δένει αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.

Διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ
madeleineshouse72
Διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ
s.u.s.a.p

Δες περισσότερες ιδέες για διακόσμηση σπιτιού.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.