Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ιδέες για διακόσμηση τοίχων με κορνίζες

Διακόσμηση τοίχων με κορνίζες aka gallery wallks: δείτε 7 φανταστικές ιδέες για να γεμίσετε τους άδειους τοίχους σας και να τους δώσετε ζωή, στυλ και χαρακτήρα

Οι λευκοί, άδειοι τοίχοι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι το σπίτι σου άδειο ή ακόμη και κρύο. Οι κορνίζες, οι φωτογραφίες, οι καμβάδες, δεν γεμίζουν μόνο τους τοίχους, χαρίζοντας τους ζωή και χαρακτήρα, αλλά ζεσταίνουν και την ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, είναι ο πιο stylish τρόπος να κρατάς μέσα στο οπτικό σου πεδίο, τις αναμνήσεις σου, χωρίς να γεμίζεις τις επιφάνειες των επίπλων σου.

Δες παρακάτω, 7 βασικούς τρόπους να διακοσμήσεις τους τοίχους σου και πάρε ιδέες.

#1. Κράτησε μια χρωματική ισορροπία

Μπορείς για παράδειγμα να επιλέξεις για τις κορνίζες σου την γήινη παλέτα, αν ο χώρος σου διακατέχεται από πολλά φυσικά στοιχεία, όπως τα φυτά ή το ξύλινο πάτωμα και τα μπαμπού διακοσμητικά. Έτσι, ο χώρος σου θα είναι αρμονικός.

#2. Κράτησε την πολυχρωμία

Αντιστοίχως, αν ο χώρος σου διακρίνεται από την πολυχρωμία και τα funky διακοσμητικά, υποστήριξε το στυλ διακόσμησης με πολύχρωμες κορνίζες.

#3. Mix’n’match gallery

Για μια διαφορετική gallery τοίχου, σκέψου out of the box. Μην χρησιμοποιείς μόνο έτοιμες κορνίζες ή φωτογραφίες, αλλά κάνε mix ‘n’ match και με άλλα αντικείμενα που μπορούν να συμπληρώσουν την gallery σου. Αφίσες συναυλιών και κινηματογράφου, σουβενίρ, πιάτα, καπέλα, όλα μπορείς να τα εκθέσεις ανάμεσα στις κορνίζες σου και να δώσεις ακόμη περισσότερο χαρακτήρα.

#4. Μην επικεντρώνεσαι μόνο στο σαλόνι

Στα περισσότερα σπίτια βλέπουμε galleries μόνο στο σαλόνι. Το σπίτι όμως είναι γεμάτο άδειους τοίχους, που “παρακαλούν” να τους γεμίσεις με όμορφα διακοσμητικά και κορνίζες.

Δες περισσότερες ιδέες για διακόσμηση σπιτιού.

#5. Τα φυτά είναι πάντα μια καλή ιδέα

Τα φυτά δεν δείχνουν όμορφα μόνο στις γλάστρες. Σε μικρές ή μεγάλες κορνίζες θα δώσουν στο χώρο μια πιο φυσική αίσθηση.

#6. Μην ξεκινάς από τη μέση

Στον τοίχο πίσω από τον καναπέ, ως είναι λογικό θα διακοσμήσεις από την μέση και πάνω. Σε έναν ακάλυπτο τοίχο όμως, μπορείς να ξεκινήσεις από το πιο χαμηλό σημείο του και να τον μετατρέψεις στο επίκεντρο του χώρου σου.

#7. Στήριξε τις κορνίζες σου

Αν δεν θέλεις να τρυπήσεις τοίχους -ξέρουμε πως πολλοί δεν θέλουν- ιδίως αν δεν το επιτρέπει το ενοικιαστήριο σου, μια πολύ καλή λύση για να φτιάξεις την gallery σου, είναι να στηρίξεις τις κορνίζες σε ένα έπιπλο.

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.

Κοινοποιήστε!