Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Greek Chic: Το μεγαλύτερο trend για το 2022 έχει άρωμα Ελλάδας

Το must try trend διακόσμησης για το 2022, έχει άρωμα και όνομα Ελλάδας. Η Ελληνιστική αναβίωση, είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στην διακόσμηση για την χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με το Pinterest.

“Βλέπω μεγάλη επιρροή από την Ελλάδα στο σπίτι μου, φέτος. Ήδη έχω βάλει στο μάτι, ένα ελληνορωμαϊκό εμπνευσμένο άγαλμα για την είσοδο του σπιτιού μου. Και έχω βρει και μια ταπετσαρία σε μπλε και λευκό, που θυμίζει το καλοκαίρι στην Σαντορίνη.”

Mat Sanders, Διακοσμητής

Αρχαιοελληνικά σημεία αναφοράς στην διακόσμηση

Από την Κορινθιακή διακόσμηση σπιτιού με γείσα και κεραμικά αγγεία μέχρι τους κίονες, τα αρχαιοελληνικά αγάλματα και τις μοντέρνες ταπετσαρίες που απεικονίζουν θεούς της μυθολογίας μας, αυτή είναι μια τάση με πολλά στοιχεία.

Πώς θα φέρετε το αρχαιοελληνικό στοιχείο στην διακόσμηση του σπιτιού

Η αισθητική της Ελληνιστικής περιόδου, είναι αναμφίβολα κομψή και διαχρονική. Εσείς όμως πρέπει να την εντάξετε με μοντέρνο τρόπο, καθώς σίγουρα δεν θέλετε το σπίτι σας να μοιάζει με μουσείο.

Ουδέτεροι τόνοι

Το λευκό και το μπεζ, κυριαρχούν με την απλότητα τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει να αλλάξετε πατώματα και να περάσετε μάρμαρο. Συνεπώς, προτιμήστε το σαν χρώμα σε τοίχους και έπιπλα, ιδίως αν έχετε σκοπό να διατηρήσετε αυτή την αισθητική. Ωστόσο, ακόμη και αν αλλάξετε στυλ διακόσμησης στο μέλλον, το λευκό το οι μπεζ αποχρώσεις ταιριάζουν σε κάθε στυλ. Ειδάλλως, προτιμήστε να εισάγετε το αρχαιοελληνικό στυλ, με μικρά διακοσμητικά στοιχεία.

Κεραμικά βάζα, κηροπήγια, αγαλματίδια, κεριά και αγγεία

Τα έχεις δει σε αμέτρητα στιγμιότυπα στο Instagram. Οι προτομές που κοσμούν τραπεζάκια, ράφια, βιβλιοθήκες και κομότες, τα κηροπήγια σε σχήμα προτομής, τα διακοσμητικά αγαλματίδια είναι μερικά από τα πιο trendy διακοσμητικά των τελευταίων χρόνων. Ακόμη τα βάζα με ακαθόριστο σχήμα καθώς και τα αγγεία στις γωνίες του σπιτιού είναι η λεπτομέρεια που φέρει άμεσα το Greek chic στοιχείο.Τέλος, θα βρεις πολλούς βιβλιοστάτες σε σχήμα προτομής.

Greek Chic Η Ελληνιστική αναγέννηση στην διακόσμηση προτομές
almirandco

Κίονες

Όταν λέμε κίονες, σαφώς δεν εννοούμε να τοποθετήσεις κολώνες στην είσοδο του σπιτιού. Μπορείς όμως να τοποθετήσεις μίνι κίονες στις άδειες γωνίες του σπιτιού. Ανάλογα με το ύψος, μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις και ως επιφάνειες για να τοποθετήσεις γλάστρες ή να τους χρησιμοποιήσεις σαν βοηθητικά τραπεζάκια.

Ελληνιστική-αναγέννηση-στην-διακόσμηση-μαίανδροι
almirandco

Ταπετσαρίες και wall art

Οι ταπετσαρίες τα τελευταία χρόνια, είναι μεγάλη τάση και θα βρεις πολλές με το Ελληνιστικό στοιχείο, να απεικονίζουν είτε μαίανδρους, είτε φιγούρες από την Ελληνική μυθολογία. Αν πάλι δεν σου αρέσουν οι ταπετσαρίες, προτίμησε κορνίζες, πόστερ και λοιπά έργα τέχνης για τον τοίχο, που απεικονίζουν Έλληνες θεούς και φιγούρες της μυθολογίας.

Μαίανδροι

Ο Gianni Versace τους έβαλε στον χώρο της μόδας και αποτελούν ως σήμερα, το έμβλημα του οίκου. Οι μαίανδροι όμως έχουν θέση και στην διακόσμηση, είτε μιλάμε για λευκά είδη, είτε για επιβλητικά χαλιά.

Ελληνιστική-αναγέννηση-στην-διακόσμηση-μαίανδροι
tabbsdesigns

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.