Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Nooks: τι είναι και γιατί πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Nooks: διάβασε τι είναι, γιατί πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, δες ιδέες και τρόπους διακόσμησης για γωνιές χαλάρωσης

Τα nooks είναι οι γωνίες ξεκούρασης και χαλάρωσης, ειδικά σχεδιασμένες για να εξυπηρετήσουν κάποιον πρακτικό σκοπό. Μπορεί να έχεις ένα reading nook, δηλαδή ένα σημείο του σπιτιού όπου θα μπορείς να χαλαρώνεις, διαβάζοντας ένα βιβλίο. Μπορεί να έχεις ένα breakfast nook, ένα σημείο αρκετά πιο casual από μια τραπεζαρία, όπου θα μπορείς να πάρεις το πρωινό σου ή να πιείς τον καφέ σου και το τσάι σου.

Τέλος, μπορείς να δημιουργήσεις και ένα entertainment nook, όπου θα μπορείς να χαλαρώνεις ακούγοντας μουσική ένα απλό relaxation nook, ένα cozy χώρο για χαλάρωση, ξεκούραση και ηρεμία.

Στο εξωτερικό είναι μια πολύ διαδεδομένη ιδέα με δικές της τάσεις στην διακόσμηση, καθώς όχι μόνο έχει πρακτικό σκοπό και εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και γιατί είναι ένας πολύ έξυπνος και δημιουργικός τρόπος να γεμίσεις κάθε γωνιά του σπιτιού σου και να εκμεταλλευτείς τον χώρο σου στο έπακρο.

Δες παρακάτω, τα διαφορετικά nooks που μπορείς να δημιουργήσεις ανάλογα με το lifestyle, την προσωπικότητα και τον χώρο σου και άντλησε έμπνευση και ιδέες.

#1. Reading nooks

Σε μια γωνία για διάβασμα, σίγουρα χρειάζεσαι αρκετό φως και χώρο για μια μικρή ή μεγάλη βιβλιοθήκη. Εκμεταλλεύσου τον χώρο κάτω από μικρά παράθυρα ή δίπλα σε μεγάλα, για να εκμεταλλευτείς παράλληλα και το φυσικό φως. Μπορείς να προσθέσεις και ένα φωτιστικό δαπέδου που θα φανεί χρήσιμο τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Μια πολυθρόνα με ένα υποπόδιο/σκαμπό ή ένα αυτοσχέδιο έπιπλο τύπου καναπές, θα σε βοηθάει να χαλαρώνεις διαβάζοντας. Απαραίτητο και ένα μικρό τραπεζάκι που θα μπορείς να ακουμπήσεις τον καφέ σου.

#2. Breakfast nooks

Σε μια μικρή γωνία του σπιτιού, είτε στην κουζίνα αν είναι αρκετά μεγάλη, είτε σε κάποιον άλλο χώρο, μπορείς να φτιάξεις μια γωνιά κατάλληλη για το πρωινό. Εκεί θα χαλαρώνεις μαζί με την οικογένεια, τα Κυριακάτικα πρωινά. Φυσικά, επειδή δεν μιλάμε για τραπεζαρία, ένα μικρό τραπεζάκι μπορεί να είναι αρκετό.

#3. Entertainment nooks

Ο περισσότερος κόσμος, στο σπίτι του δημιουργεί reading nooks, δηλαδή γωνίες διαβάσματος. Εάν δεν είσαι του βιβλίου ή αν έχεις γενικότερα αρκετό χώρο στο σπίτι, μπορείς να δημιουργήσεις μια γωνιά ψυχαγωγίας. Μια ή δυο πολυθρόνες, ένα μικρό καναπεδάκι, με ένα πικάπ και τους αγαπημένους σου δίσκους, καθώς και ένα trolley bar, μπορούν να συνθέσουν την δική σου προσωπική γωνιά ψυχαγωγίας. 

#4. Relaxation nooks

Εάν το σπίτι σου διαθέτει τζάκι ή ένα παράθυρο με άπλετη θέα, φτιάξε την δική σου γωνιά χαλάρωσης. Πρόσθεσε στοιχεία όπως φυτά και λουλούδια που θα σε βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να χαλαρώσεις φέρνοντας σε επαφή με την φύση ή και κεριά/φανάρια/αρωματικά χώρου που θα δημιουργήσουν χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Για boho και cozy vibes, πρόσθεσε πολλά μαξιλάρια και πλεκτές κουβέρτες.

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.

Κοινοποιήστε!