Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι πρέπει να ξέρεις για τις ανοιχτές ντουζιέρες

Τι πρέπει να ξέρεις για τις ανοιχτές ντουζιέρες, aka walk-in showers. Διάβασε τα συν και τα πλην και αποφάσισε αν ταιριάζει στο χώρο σου

Οι walk-in ντουζιέρες a.k.a. open-air ντουζιέρες ή στα Ελληνικά, ανοιχτές ντουζιέρες, έχουν εμφανιστεί στον χώρο του bathroom design, εδώ και 2-3 χρόνια και πλέον τις βλέπουμε όλο και περισσότερο. Είναι μια τάση με πολλά συν για ένα μπάνιο, ιδίως αν αυτό είναι αρκετά μικρό.

Σήμερα θα αριθμήσουμε όλα αυτά τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε επιλέγοντας μια ανοιχτή ντουζιέρα και θα σας δείξουμε 12 καταπληκτικές ιδέες με ανοιχτές ντουζιέρες, σε μικρά κυρίως μπάνια, καθώς σε αυτά συνήθως συναντάμε τις περισσότερες δυσκολίες διαμόρφωσης του χώρου.

Τα πάντα για τις ανοιχτές ντουζιέρες - i-deco.gr

Τι είναι οι ανοιχτές ντουζιέρες

Οι walk-in ντουζιέρες, δεν έχουν πόρτα ούτε ανοιγόμενη ούτε συρόμενη πόρτα, δεν έχουν καμπίνα και συνήθως αποτελούνται από ένα μόνο κρύσταλλο ως διαχωριστικό από τον υπόλοιπο χώρο. Έτσι η μία πλευρά της ντουζιέρας μένει ανοιχτή και χρησιμοποιείται ως walk-in είσοδος, ενώ επίσης τις περισσότερες φορές είναι στην ίδια ευθεία με το πάτωμα στο μπάνιο. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιείται και κάποιο χτιστό κλείσιμο, ανάλογα με το πάτωμα, τις δυνατότητες του χώρου, το αποτέλεσμα που επιθυμούμε κτλ.

Δες ακόμη: Μοντέρνες Ιδέες Διακόσμησης Για Μικρά Μπάνια

Τα συν μιας ανοιχτής ντουζιέρας

Στα πιο δυνατά συν μιας ανοιχτής ντουζιέρας, είναι η αίσθηση μεγαλύτερου χώρου που δημιουργεί, καθώς επίσης και αυτή η κομψή, αέρινη, ανοιχτή αισθητική που δημιουργεί η ανεμπόδιστη ροή διαμόρφωσης του χώρου. Πρέπει ακόμη να αναφέρουμε, πως αυτού του τύπου οι ντουζιέρες, προσφέρουν και απρόσκοπτη θέα, σε περίπτωση που υπάρχει παράθυρο με θέα, στον χώρο της ντουζιέρας και έτσι έχουμε περισσότερο φως.

Επιπλέον, μπορεί να διαμορφωθεί στις διαστάσεις που το επιθυμείτε αφού στην ουσία τοποθετείται μόνο ένα τζάμι, το οποίο και διαμορφώνει τον χώρο της ντουζιέρας. Αυτό με την σειρά του, σημαίνει και το ανάλογο χαμηλό κόστος, αφού δεν απαιτείται ούτε χτίσιμο, ούτε και αγορά καμπίνας.

Τέλος, είναι μια πολύ πρακτική λύση για τους ηλικιωμένους και για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

ντουζιέρες τα συν και τα πλην i deco.gr

Τι πρέπει να λάβεις υπόψιν πριν αποφασίσεις να ενσωματώσεις μια walk-in ντουζιέρα στο χώρο σου

  • Διάλεξε αντιολισθητικά πλακάκια
  • Το τζάμι χρειάζεται συχνό καθάρισμα
  • Θα χρειαστείς επαγγελματίες για την κατασκευή δαπέδου με ελαφριά κλίση
  • Προτίμησε μεγάλα σιφώνια
  • Προτίμησε waterfall κεφαλή για την ντουζιέρα, για να μην γεμίζει νερά το μπάνιο σου
  • Επίλεξε κρύσταλλο ασφαλείας με τουλάχιστον 8mm πάχος, για αποφυγή ατυχημάτων
  • Έχε στο νου σου πως οι ανοιχτές ντουζιέρες δεν συγκρατούν τον ατμό ούτε και την ζέστη, άρα την ώρα του ντουζ, μπορείς να αισθάνεσαι περισσότερο κρύο

Δες περισσότερες ιδέες για ανοιχτές ντουζιέρες στο The Cover.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.