Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια

Διακόσμηση μικρού μπάνιου: 6 μοντέρνες και κομψές ιδέες διακόσμησης για να μετατρέψεις ένα μικρό μπάνιο σε μια μικρή όαση

Το μπάνιο πλέον, δεν είναι απλά ένας πρακτικός χώρος σπιτιού. Μετατρέπεται στην δική σου μικρή όαση μέσα από την διακοσμητική ματιά, όσο μικρό και αν είναι. Σίγουρα μπορείς να το κάνεις να φαίνεται λίγο μεγαλύτερο, χρησιμοποιώντας κάποια γνωστά διακοσμητικά τρικ, όπως το λευκό χρώμα και οι καθρέφτες, αλλά οι περισσότεροι σίγουρα νομίζετε πως η διακόσμηση ενός μπάνιου…σταματά εκεί.

Αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς σε ένα μικρό μπάνιο, μεγαλύτερο ρόλο από το μέγεθος των τετραγωνικών του, παίζει η διακόσμηση. Τα είδη υγιεινής που θα επιλέξουμε, τα πλακάκια, τα χρώματα, τα μικροαντικείμενα, οι αποθηκευτικοί χώροι, όλα διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο και μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή και να κάνουν το μικρό μπάνιο σου να δείχνει πιο ιδιαίτερο ακόμη και από ένα πολύ μεγάλο μπάνιο.

Δες παρακάτω, 6 πολύ έξυπνους τρόπους να διακοσμήσεις ένα μικρό μπάνιο και δώσε ιδιαίτερο στυλ στον πιο παραμελημένο χώρο του σπιτιού.

#1. Λευκό μπάνιο

Το λευκό ως γνωστόν, κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Αν ο κύριος σου στόχος είναι αυτός, προτίμησε να βάψεις τους τοίχους σε λευκό και να προσθέσεις λεπτομέρειες με χρώμα, δίνοντας χαρακτήρα. Αυτό μπορείς να το κάνεις επιλέγοντας πλακάκια με κάποιο έθνικ μοτίβο, επιλέγοντας είδη υγιεινής σε μοντέρνες ματ υφές, προσθέτοντας αντικείμενα από ξύλο αλλά και χειροποίητα αντικείμενα.

Ιδέες για διακόσμηση σε μικρά μπάνια | i-deco
home_m_

#2. Διακόσμησε με φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά δίνουν ζωή και ενέργεια σε κάθε χώρο και είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσεις μια πιο χαρούμενη νότα στο μπάνιο σου. Μπορείς να κρεμάσεις φυτά ώστε να εκμεταλλευτείς τους άδειους τοίχους ενός μπάνιου.

Ιδέες για διακόσμηση σε μικρά μπάνια | i-deco
kunis_home

#3. Μπάνιο με πράσινες αποχρώσεις

Το πράσινο είναι ένα χρώμα άρρηκτα συνδεμένο με την φύση και σύμφωνα με την ψυχολογία, προσφέρει ηρεμία και γαλήνη. Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από το μπάνιο, ώστε να διακοσμηθεί με αυτές τις αποχρώσεις.

Ιδέες για διακόσμηση σε μικρά μπάνια | i-deco

#4. Ανοιχτές ντουζιέρες

Οι ανοιχτές ντουζιέρες όπως είπαμε σε προηγούμενο αφιέρωμα, έχουν πολλά προτερήματα. Ένα από αυτά είναι ότι κάνουν κάθε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, αφού προσφέρουν αδιάκοπτη θέα. Επιπλέον, δείχνουν περισσότερο luxe από τις κοινές καμπίνες και ταιριάζουν σε κάθε χώρο.

Διακόσμηση μικρού μπάνιου: 6 μοντέρνες και κομψές ιδέες | i-deco
deltastudio.ro

#5. Μπάνιο με ταπετσαρία

Η κατάλληλη ταπετσαρία θα δώσει κομψότητα στο μπάνιο, κάνοντας το να δείχνει πιο εκλεπτυσμένο. Οι περισσότερες ταπετσαρίες άλλωστε είναι αδιάβροχες, οπότε σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα να τις τοποθετήσεις ακόμη και στο μπάνιο. Αν δεν θέλεις να το κάνεις σε ολόκληρο τοίχο, μπορείς να περιοριστείς σε ένα μόνο σημείο ή ακόμη και να κρεμάσεις έναν εκλεκτικό πίνακα που θα τραβά το βλέμμα και θα κάνει το μπάνιο να δείχνει πιο ιδιαίτερο και προσεγμένο.

Διακόσμηση μικρού μπάνιου: 6 μοντέρνες και κομψές ιδέες | i-deco
graciestudio
Διακόσμηση μικρού μπάνιου: 6 μοντέρνες και κομψές ιδέες | i-deco
jenniferlake

#6. Μπάνιο με ξύλο

Η διακόσμηση μικρού μπάνιου απαιτεί προσθήκη φυσικών στοιχείων, που ταιριάζει σε κάθε μπάνιο. Οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, το κάνουν να φαίνεται ιδιαίτερο αρμονικό και προσεγμένο όσο μικρό και αν είναι.

Διακόσμηση μικρού μπάνιου: 6 μοντέρνες και κομψές ιδέες | i-deco
@mojmay_azyl

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.

Κοινοποιήστε!