Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τώρα και να επιβιώσουν από το κρύο του χειμώνα

Φυτά που αντέχουν στο κρύο: Με τη σωστή επιλογή φυτών και την κατάλληλη φροντίδα, το μπαλκόνι σας μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν ευχάριστο και χρωματιστό κήπο που θα ανθίζει ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Ο χειμώνας στην Ελλάδα μπορεί να είναι αρκετά δροσερός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μπαλκόνι σας πρέπει να παραμείνει άδειο. Μερικά φυτά είναι ανθεκτικά στο κρύο και μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρες για να προσθέσουν φρεσκάδα και χρώμα στον χειμερινό κήπο σας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα φυτά που μπορείτε να φυτέψετε το χειμώνα σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας και να επιβιώσουν από το κρύο.

  1. Βασιλικός (Ocimum basilicum): Ο βασιλικός είναι ένα αρωματικό φυτό που μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες το χειμώνα. Θέλει ηλιοφάνεια και καλή αποστράγγιση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε γεύση στα φαγητά σας.
  2. Μελισσόχορτο (Melissa officinalis): Το μελισσόχορτο είναι ένα φυτό με ευχάριστο λεμονένιο άρωμα. Είναι πολύ ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει το κρύο του χειμώνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αφέψημα ή ως μυρωδικό.
  3. Σπανάκι (Spinacia oleracea): Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για τον χειμερινό κήπο σας. Ανθεκτικό στο κρύο, μπορεί να σας παρέχει φρέσκο, υγιεινό φαγητό όλο το χειμώνα.
  4. Κράνμπερι (Vaccinium spp.): Τα κράνμπερι είναι θαυμάσια φυτά για τον χειμώνα καθώς ανθούν και καρποφορούν το χειμώνα. Θέλουν αρκετή ηλιοφάνεια και τη σωστή περιποίηση μπορείτε να απολαύσετε τα φρούτα τους.
  5. Μέντα (Mentha spp.): Η μέντα είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρες. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για τσάι, αφέψημα ή ως μυρωδικό.
  6. Κρίνος (Hemerocallis spp.): Οι κρίνοι είναι ανθισμένα φυτά που μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρες. Είναι ανθεκτικοί και προσφέρουν όμορφα άνθη.
  7. Χρυσάνθεμα (Chrysanthemum spp.): Τα χρυσάνθεμα είναι πολύ δημοφιλή φυτά του χειμώνα και πανέμορφα οπτικά. Μπορούν να αντέξουν στο κρύο και προσφέρουν ποικιλία χρωμάτων για τον χειμερινό κήπο σας.
  8. Κρίνος της Παναγιάς (Lilium candidum): Οι κρίνοι της Παναγιάς είναι υπέροχα λουλούδια που ανθούν τον χειμώνα. Αποτελούν εντυπωσιακή προσθήκη στον χειμερινό κήπο σας.

Για να φροντίσετε αυτά τα φυτά που αντέχουν στο κρύο, πρέπει να παρέχετε την κατάλληλη λίπανση και προστασία από το πολύ κρύο. Επιλέξτε γλάστρες με καλή αποστράγγιση και προσφέρετε τους αρκετό φωτισμό. Προσέξτε την συχνότητα ποτίσματος και προστατέψτε τα φυτά σας από ανέμους και παγετώνες.

Συνοψίζοντας, ο χειμώνας δεν σημαίνει ότι το μπαλκόνι σας πρέπει να παραμείνει άδειο. Με τα κατάλληλα φυτά που αντέχουν στο κρύο αλλά και με τη σωστή φροντίδα, μπορείτε να φυτέψετε ανθεκτικά φυτά που θα προσφέρουν χρώμα και φρεσκάδα στον χειμερινό σας κήπο. Εξασφαλίστε ότι τα φυτά σας έχουν όλες τις αναγκαίες συνθήκες για να επιβιώσουν από το κρύο και απολαύστε ένα μίνι κήπο στην καρδιά του μπαλκονιού σας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Αν σου άρεσε αυτό το αφιέρωμα για τα φυτά που αντέχουν στο κρύο, μην ξεχάσεις να διαβάσεις για τα φυτά και το φενγκ σούι.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.