Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι να φυτέψω την άνοιξη;

Τι λαχανικά να φυτέψω την άνοιξη; Πάμε να δούμε ποια λαχανικά μπορούμε να καλλιεργήσουμε την άνοιξη στο κήπο και στο μπαλκόνι μας

Η καλλιέργεια λαχανικών δεν είναι μόνο εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και μια υπέροχη ασχολία που επιφέρει ηρεμία σε κάθε άνθρωπο. Όταν μάλιστα δούμε την πρώτη καρποφορία, νιώθουμε μια επιβράβευση για τον κόπο μας που μας κάνει να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με τον κήπο και τα φυτά μας.

Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ, σου συστήνουμε σθεναρά να το δοκιμάσεις. Δεν θέλει τόσες γνώσεις ή δεξιότητες, ούτε και τόσο χώρο όσο μερικοί νομίζουν. Ακόμη και στο μπαλκόνι σου, μπορείς να φυτέψεις κάποια λαχανικά και σε λίγους μήνες να ξεκινήσεις την συγκομιδή. Όταν φας τα πρώτα λαχανικά, δεν θα το πιστεύεις πόσο εύκολο ήταν.

Πάμε να δούμε λοιπόν, ποια λαχανικά φυτεύουμε την άνοιξη σε κήπο και σε μπαλκόνι.

#1. Ντοματίνια και ντομάτες

Το πιο εύκολο λαχανικό/φρούτο, είναι τα ντοματίνια. Δεν θέλουν κλάδεμα, μπορείς εύκολα να τα φυτέψεις σε γλάστρες και γίνονται γρηγορότερα από τις ντομάτες. Επιπλέον, δεν προσβάλλονται τόσο εύκολα από ασθένειες φυτών. Αν μένεις σε πόλη λοιπόν, συστήνουμε να προτιμήσεις ντοματίνια. Αν βέβαια έχεις αυλή και κήπο, μπορείς να φυτέψεις και ντομάτες.

#2. Φασολάκια

Τα φασολάκια σίγουρα δεν μπορείς να τα φυτέψεις σε γλάστρες και θέλουν στηρίγματα καθώς αναπτύσσονται αρκετά σε ύψος. Είναι όμως η εποχή τους και απαιτούν ελάχιστη φροντίδα. Αν έχεις κήπο, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να τα φυτέψεις, για Αυγουστιάτικη συγκομιδή.

#3. Πιπεριές

Αν μένεις σε πόλη μπορείς πολύ εύκολα να φυτέψεις πιπεριές σε γλάστρες. Πράσινες, κόκκινες, καυτερές, όλες οι ποικιλίες μπορούν φυτευτούν σε γλάστρα.

#4. Άλλα λαχανικά για κήπο την άνοιξη

Αν έχεις κήπο, μπορείς να φυτέψεις και άλλα λαχανικά εποχής που απαιτούν αρκετή επιφάνεια ή ύψος για να αναπτυχθούν. Κολοκυθιές, αγγουριές, μελιτζανιές, κουνουπίδι, μπρόκολο και μπάμιες.

#5. Μυρωδικά

Αν έχεις περιορισμένο χώρο aka μπαλκόνι με γλάστρες, μην απελπίζεσαι. Φύτεψε μυρωδικά που χρησιμοποιείς συχνά στα φαγητά σου. Μαϊντανός, μέντα και δυόσμος δεν απαιτούν φροντίδα και μεγαλώνουν εύκολα.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.