Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι: 8 τρόποι για να μην σε βλέπει κανείς

Θέλεις να μπλοκάρεις τα αδιάκριτα βλέμματα και δεν ξέρεις τι να βάλεις στο μπαλκόνι και στη βεράντα για να μην σε βλέπουν; Σήμερα θα σου προτείνουμε 8 λύσεις με στυλ για να προστατέψεις εαυτόν από αδιάκριτα βλέμματα και να δημιουργήσεις ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι και τους εξωτερικούς χώρους γενικότερα.

1. Ξύλινα πάνελ και καφασωτά

Τα ξύλινα πάνελ, εκτός του ότι είναι τάση προσφέρουν ιδιωτικότητα και προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κάνουν σκίαση στο μπαλκόνι το καλοκαίρι και παράλληλα επιτρέπουν να περνά ο αέρας. Μπορείς να τα τοποθετήσεις είτε στο μπροστινό μέρος είτε στα πλαϊνά του μπαλκονιού.

2. Αναρριχώμενα φυτά

Τοποθέτησε μερικές γλάστρες με αναρριχώμενα φυτά στο μπαλκόνι και θα κάνουν την “δουλειά” μόνα τους. Καθώς αναπτύσσονται, ανεβαίνουν σε όλα τα ψηλά σημεία και παράλληλα δημιουργούν μια όαση στο μπαλκόνι σου. Μπορείς ακόμη να τοποθετήσεις καφασωτά ή μια αψίδα που θα εκτείνεται ως τα κάγκελα. Τα φυτά θα αναρριχηθούν επάνω της και θα δημιουργήσουν τον πιο εντυπωσιακό “ουρανό” στο μπαλκόνι, ενώ παράλληλα προσφέρουν την ιδιωτικότητα που θέλεις.

3. Ψηλή καλαμωτή

Μια καλαμωτή μπορεί να φτάσει και το 1,7μ. ύψος. Προσφέρει boho στυλ διακόσμησης στο μπαλκόνι σου και κρατά μακριά το φως, τον ήλιο και φυσικά τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Επιπλέον, είναι μια πολύ οικονομική επιλογή για να αυξήσεις την ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι, ιδίως όταν αυτό είναι αρκετά μικρό.

4. Κουρτίνες

Είναι σικ, δημιουργούν ατμόσφαιρα και αφήνουν να περάσει όσο φως χρειάζεται. Είναι σχεδόν ανέξοδες, μπορείς να τις τοποθετήσεις παντού. Από μπαλκόνια και κιόσκια, μέχρι περιμετρικά σε μεγάλες βεράντες. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις το πόσο διαπερατές είναι, ανάλογα με το ύφασμα.

5. Ομπρέλες κήπου

Οι ομπρέλες κήπου, ξεπερνούν τα 2 μέτρα σε διάμετρο και έτσι καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του μπαλκονιού. Είναι η καλύτερη λύση για ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι, όταν το πρόβλημα είναι τα ψηλότερα σπίτια και οι πολυκατοικίες. Παράλληλα μπλοκάρει τον ήλιο και αν την συνδυάσεις με μια καλαμωτή, θα απολαμβάνεις πλήρη ιδιωτικότητα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

6. Φυτά φράχτες – Bamboo

Τα φυτά φράχτες που ψηλώνουν αρκετά και δη τα bamboo, είναι η καλύτερη λύση για να φέρεις την φύση στο μπαλκόνι σου, να δώσεις φυσικό και μποέμ στυλ και να προστατέψεις τον προσωπικό σου χώρο.

7. Πανιά σκίασης

Τα πανιά σκίασης καλύπτουν αρκετά μεγάλους χώρους και είναι τόσο κατάλληλα για μπαλκόνια όσο και για πιο μεγάλους χώρους όπως οι βεράντες, το αίθριο κτλ. Σε μια βεράντα μπορείς να τα τοποθετήσεις διαγώνια σε ανισόπεδους πάσσαλους στήριξης ώστε να έχεις ιδιωτικότητα και περιμετρικά.

8. Παραβάν

Τα παραβάν μπορείς να τα τοποθετήσεις τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και εξωτερικούς. Έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα, ότι μπορείς να τα μετακινείς πολύ εύκολα, ανάλογα με το σημείο που τα χρειάζεσαι.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.