Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Χαλιά για μπαλκόνι: ποια είναι τα καλύτερα;

Χαλιά για μπαλκόνι: ποια είναι τα καλύτερα και πιο ανθεκτικά χαλιά για να στρώσετε στους εξωτερικούς χώρους;

Τα τελευταία χρόνια, η τάση που θέλει χαλιά στο μπαλκόνι έχει γιγαντωθεί. Εκτός από μαξιλάρες, φωτάκια, φαναράκια και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για διακόσμηση στο μπαλκόνι, τα χαλιά συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την απαραίτητη ζεστασιά που θέλουμε όλοι στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Εκτός αυτού, τα χαλιά καλύπτουν ένα φθαρμένο δάπεδο, προστατεύουν το δάπεδο μας και δίνουν την αίσθηση ενός επιμελημένου χώρου. Το ύφος και τα χρώματα τους, μπορούν να εναρμονίζονται με την διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μπορούν να είναι μίνιμαλ, έθνικ, boho κ.ο.κ.

Τι χαλιά να προτιμήσετε για βεράντες και μπαλκόνια

Λόγω αυτής της συνεχώς αυξανόμενης τάσης, τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές χαλιών, λαμβάνουν υπόψιν και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα χαλιά και έτσι βλέπουμε να προτιμώνται υλικά ανθεκτικά στην υγρασία, στην βροχή, στον ήλιο.

#1. Χαλιά πολυπροπυλένιο ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC)

Είναι ίσως το καταλληλότερο υλικό για εξωτερικούς χώρους αφού είναι και το πιο ανθεκτικό. Τα χαλιά από αυτά τα υλικά, τα καθαρίζεις εύκολα και μπορεί να μην είναι οικολογικά αλλά δεν χρειάζεται να τα αντικαθιστάς τόσο συχνά όσο τα χαλιά από φυσικά υλικά. Επιπλέον, τα χαλιά από PVC, μπορείς ακόμη και να τα σφουγγαρίζεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό.

#2. Κουρελούδες

Και ποιος δεν έχει μια ανθεκτική κουρελού στο σπίτι; Μπορείς να τις στρώσεις τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς. Είναι τόσο οικονομικές που κυριολεκτικά μπορείς να τις αντικαθιστάς κάθε χρόνο, αν και σίγουρα δεν θα χρειαστεί αφού είναι ανθεκτικές και πλενόμενες. Επιπλέον, λόγω χαμηλού κόστους δεν ανησυχείς για την χρήση τους και από τα κατοικίδια σου.

#3. Ψάθες συνθετικές

Στα καταστήματα μπορείς να βρεις συνθετικές ψάθες με το μέτρο. Είναι αντιολισθητικές -κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψιν για την βεράντα-, είναι ανθεκτικές, αλέκιαστες, πολύ οικονομικές και προσομοιάζουν τις φυσικές ψάθες. Έτσι, μπορείς να έχεις το natural look διακόσμησης στο μπαλκόνι σου, χωρίς να χρυσοπληρώσεις ένα χαλί φυσικής γιούτας που ναι μεν είναι ανθεκτικό, αλλά δεν τα πάει καλά με την υγρασία.

#4. Βαμβακερά κιλίμια

Μπαίνουν εύκολα στο πλυντήριο, είναι οικολογικά και ανθεκτικά στην χρήση. Επιπλέον, αποθηκεύονται εξίσου εύκολα το χειμώνα που δεν περνάμε τόσες ώρες στους εξωτερικούς χώρους. Τέλος, είναι πολύ οικονομικά και μπορείς να στρώσεις 2-3 μικρά στο μπαλκόνι σου, ώστε να τα μετακινείς εξίσου εύκολα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ολισθηρότητα τους.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.