Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές από δερμάτινο καναπέ

Διάβασε πώς να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές από δερμάτινο καναπέ και πολυθρόνες και πώς να προστατέψεις αυτά τα έπιπλα

Οι δερμάτινοι καναπέδες καθώς και οι δερμάτινες πολυθρόνες, είναι ένα πολύ σικ στοιχείο που ταιριάζει σε κάθε χώρο. Δυστυχώς όμως, όλα τα δερμάτινα είδη είναι επιρρεπή σε εύκολη φθορά και κυρίως σε γρατζουνιές, που καταστρέφουν την όψη τους και τους κάνουν να φαίνονται παλιοί και ταλαιπωρημένοι.

Για να τις αφαιρέσεις, υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί μέθοδοι να δοκιμάσεις και αυτές θα αναλύσουμε σήμερα. Είτε βρίσκεται στον επαγγελματικό σου χώρο, είτε στο σπίτι σου, σίγουρα θέλεις ο δερμάτινος καναπές να μην έχει γρατζουνιές και να δείχνει καινούριος.

Δες ακόμη: Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Με Παλέτες

Τι θα χρειαστείς για να σβήσουν οι γρατζουνιές του δερμάτινου καναπέ

Υπάρχουν σαφώς τα kit που μπορείς να προμηθευτείς από διάφορα καταστήματα, υπάρχει όμως και η diy μέθοδος με φυσικά υλικά, που σίγουρα έχεις στο σπίτι.

Αρχικά, θα χρειαστεί να καθαρίσεις τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι γρατζουνιές με ένα καθαρό, βαμβακερό πανί που έχεις εμποτίσει με λευκό ξύδι. Έτσι θα απομακρυνθούν οι σκόνες. Με ένα στεγνό πανάκι, σκούπιζε τυχόν υπολείμματα.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείς μια μαλακτική κρέμα ειδική για δερμάτινα είδη. Σιγουρέψου πως είναι η ίδια απόχρωση, ώστε να μην δημιουργηθούν λεκέδες. Αυτή η ειδική κρέμα θα ενυδατώσει και θα θρέψει το δέρμα. Και σε αυτό το βήμα, θα χρειαστεί να εφαρμόσεις μικρή ποσότητα με ένα καθαρό πανί και να τρίψεις με απαλές, κυκλικές κινήσεις επάνω στις γρατζουνιές. Δούλεψε λίγο τοπικά το σημείο και απομάκρυνε προς τα έξω. Άφησε για περίπου 10 λεπτά να στεγνώσει και σκούπισε με ένα καθαρό πανί.

Αν δεις πως οι γρατζουνιές παραμένουν έντονες και εμφανείς και χαλούν την όψη του καναπέ, η τελευταία σου λύση είναι τα βερνίκια με χρώμα, για δερμάτινα είδη. Φυσικά, πριν να το εφαρμόσεις απευθείας σε εμφανή σημεία, κάνε ένα μικρό τεστ, δοκιμάζοντας το σε κάποιο σημείο του καναπέ που δεν είναι απόλυτα εμφανές.

Δες ακόμη: Πώς Να Φτιάξεις Αρωματικά Χώρου

Πώς να συντηρείς τα δερμάτινα έπιπλα

Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για να αποφύγεις τις γρατζουνιές σε ένα δερμάτινο καναπέ. Αρχικά, θα πρέπει να αποφεύγεις να κάθεσαι με τα παπούτσια πχ. στον καναπέ, καθώς επίσης και να μην αφήνεις κατοικίδια να ανεβαίνουν στον καναπέ σου. Όταν έχεις κόσμο στο σπίτι, μπορείς φυσικά να χρησιμοποιείς ριχτάρια για να προστατέψεις τον καναπέ σου.

Τέλος, 1 φορά το μήνα μπορείς να εφαρμόζεις αυτή την διαδικασία ή να χρησιμοποιείς κάποιο σπρέι καθαρισμού & προστασίας για δερμάτινα είδη, ώστε να προλάβεις τις γρατζουνιές.

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.

Κοινοποιήστε!