Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να κάνεις σκιά στο μπαλκόνι αν δεν έχεις τέντες

Πώς να κάνεις σκιά στο μπαλκόνι αν δεν έχεις τέντες ή αν απλά θέλεις να διευρύνεις τον χώρο σκίασης στην βεράντα ή το μπαλκόνι σου

Τα καλοκαίρια μας μεγαλώνουν και οι θερμοκρασίες που αντιμετωπίζουμε πλέον το καλοκαίρι, δεν είναι διόλου ανεκτές. Ο κλιματισμός δουλεύει ασταμάτητα και η δροσιά είναι το ζητούμενο μας, ιδίως κατά την διάρκεια της ημέρας, που ο ήλιος επιβαρύνει τις ήδη υψηλές θερμοκρασίες. Συνεπώς, είτε μένεις σε διαμέρισμα, είτε σε μονοκατοικία, σίγουρα το καλοκαίρι θέλεις όση περισσότερη σκιά γίνεται, στην περίμετρο του σπιτιού σου. Επιπλέον, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχεις τέντες, το σπίτι παίρνει μετατρέπεται σε “φούρνο”.

Οι τέντες σίγουρα κοστίζουν αρκετά και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μια αρκετά παλιά οικοδομή που θέλει συντήρηση, η τοποθέτηση τέντας είναι επικίνδυνη. Στην Ελλάδα άλλωστε, έχουμε αμέτρητες τέτοιες οικοδομές και επομένως, αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο. Επιπλέον, ίσως κατοικείς σε σπίτι που δεν είναι δικό σου και σίγουρα δεν πρόκειται να τοποθετήσεις εσύ τέντες. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η σκίαση στο σπίτι είναι απαραίτητη και για αυτό σήμερα θα σου προτείνουμε κάποιες λύσεις για να κάνεις σκιά στο μπαλκόνι χωρίς τέντες, καθώς και στη βεράντα αν μένεις σε μονοκατοικία.

#1. Σκίαση με τριγωνικό πανί σκίασης

Είναι μια πολύ έξυπνη και οικονομική λύση για βεράντες και μπαλκόνια. Στερέωσε τις άκρες σε κάγκελα, καφασωτά και τοίχους ή σε πασσάλους που έχεις στερεώσεις στο έδαφος. Αυτόματα έχεις μια έξυπνη τέντα που μπορείς να αφαιρέσεις οποιαδήποτε στιγμή. Υπάρχουν τριγωνικά καθώς και ορθογώνια πανιά σκίασης με λιγότερο από 20 ευρώ.

στο μπαλκόνι με πανί σκίασης

#2. Σκιά με μεγάλη ομπρέλα

Είτε ομπρέλα θαλάσσης είτε ομπρέλα κήπου, είναι άλλη μια οικονομική λύση που θα σε απαλλάξει από τον έντονο ήλιο και θα ευχαριστηθείς το μπαλκόνι σου. Αν μάλιστα έχεις μικρό μπαλκόνι, μια ομπρέλα κήπου μπορεί να καλύψει αρκετά μεγάλο μέρος.

στο μπαλκόνι με ομπρέλα κήπου

#3. Κουρτίνες στο μπαλκόνι για σκιά

Οι λευκές κουρτίνες, είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να έχεις σκιά στο μπαλκόνι ή στην αυλή σου. Μπορείς πολύ εύκολα να τις στερεώσεις παντού και να τις ανοιγοκλείνεις όποτε θέλεις, κάτι που είναι πολύ βολικό. Δες πόσες ιδέες βρήκαμε για σκιά στο μπαλκόνι με κουρτίνες.

με κουρτίνες στο μπαλκόνι 4

#4. Δέντρα και φυτά για σκίαση

Φύτεψε δέντρα στην αυλή και ψηλά φυτά σε γλάστρες στο μπαλκόνι, για σκίαση. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με αναρριχώμενα φυτά σε καφασωτά ή με κληματαριά αν έχεις αρκετά μεγάλη αυλή.

με φυτά στο μπαλκόνι

#5. Καλαμωτές και καφασωτά

Ένα καφασωτό, στο οποίο μπορούν να αναρριχηθούν τα φυτά σου είναι μια πολύ καλή λύση, για να μπλοκάρεις τον ήλιο στα πλαϊνά του μπαλκονιού σου. Στα κάγκελα τοποθέτησε καλαμωτές με ύψος -βρίσκεις μέχρι και 2μ. ύψος- ώστε να μπλοκάρεις τον ήλιο και στην μπροστινή πλευρά του μπαλκονιού. Επιπλέον, οι καλαμωτές και τα καφασωτά προσφέρουν και ιδιωτικότητα, κάτι που όλοι επιδιώκουμε στους εξωτερικούς χώρους.

με καλαμωτή στο μπαλκόνι

Δες ακόμη: Διακόσμηση μπαλκονιού με φωτάκια

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.