Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να βελτιώσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Πώς να βελτιώσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού: συμβουλές διακόσμησης για ένα zen, γαλήνιο περιβάλλον που θα εμπνέει ηρεμία

Το σπίτι μας είναι το λιμάνι μας, ο χώρος ηρεμίας μας, εκεί που μπορούμε να καταφύγουμε για να γαληνέψει το πνεύμα μας και να ξεκουραστεί το σώμα μας. Και σε αυτό, υπάρχουν πολλές συμβουλές διακόσμησης που μπορούν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις. Είναι απαραίτητο άλλωστε, ιδίως για πολυμελείς οικογένειες με διαφορετικούς ρυθμούς και συνήθειες.

#1. Απαλός φωτισμός

Αν πηγαίνεις εκκλησία, σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως πολύς κόσμος βιώνει ένα διαρκές χασμουρητό. Αυτό -εκτός της ατμόσφαιρας κατάνυξης- είναι απόρροια και του χαμηλού φωτισμού από το φως των κεριών. Φρόντισε να έχεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού και σε ασφαλείς επιφάνειες σαφώς, αρκετά κεριά ή και μικρά πορτατίφ. Ακόμη, στο σαλόνι, μπορείς αντί για το φωτιστικό οροφής, να τοποθετήσεις σε μια γωνία και ένα φωτιστικό δαπέδου.

#2. Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν αποτελούν μόνο υπέροχα διακοσμητικά που θα δώσουν ζωή στο χώρο σου, θα σε φέρουν και σε επαφή με την φύση, κάτι που αποδεδειγμένα έχει θετική επίδραση στο πνεύμα και την ψυχολογία μας. Επιπλέον, το πράσινο χρώμα, εκτός του ότι βάση ψυχολογίας έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, είναι και τάση. Δες ιδέες διακόσμησης με φυτά.

#3. Χρησιμοποίησε κρυστάλλους

Οι κρύσταλλοι μεταδίδουν την ενέργεια τους και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Ο ροζ χαλαζίας χρησιμοποιείται για την ιδιότητα του να έλκει την αγάπη και τον έρωτα και να προωθεί την αίσθηση της γαλήνης, ενώ ο αμέθυστος διακρίνεται από ηρεμιστικές ιδιότητες και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να απωθήσετε το άγχος, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα και να αυξήσει την συγκέντρωση. Δες ιδέες διακόσμησης με κρυστάλλους.

#4. Αρωματοθεραπεία

Μια από τις πιο γνωστές τεχνικές χαλάρωσης, που χρησιμοποιείται και σε όλα τα σπα, είναι η αρωματοθεραπεία. Πολλά από τα αρώματα αιθέριων ελαίων, έχουν αποδεδειγμένες επιστημονικές ιδιότητες για αυτό και είναι και το πιο σημαντικό από τα tips διακόσμησης που σου δίνουμε σήμερα. Διάβασε τα πάντα για τα 3 πιο σημαντικά θεραπευτικά αιθέρια έλαια. Δες ακόμη πώς να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου.

#5. Φτιάξε μια γωνιά χαλάρωσης

Αν έχεις τον απαραίτητο χώρο, μπορείς να δημιουργήσεις γωνιές χαλάρωσης. Εκεί θα μπορείς να πιείς με ηρεμία το απογευματινό σου τσάι και να χαλαρώσεις διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο. Μια πολυθρόνα, ένα υποπόδιο και ένα μικρό τραπεζάκι με ένα πορτατίφ, αρκούν για να δημιουργήσεις αυτόν τον ξεχωριστό χώρο.

#6. Κράτα το χώρο σου σε τάξη

Είναι το δυσκολότερο task σε ένα σπίτι όπου κατοικούν αρκετά άτομα, αλλά σίγουρα η οργάνωση σπιτιού και η τάξη, βοηθούν να διατηρήσεις το νου σου σε κατάσταση ηρεμίας. Το μυστικό είναι να μπαίνει σε τάξη το κάθετι, μόλις βγαίνει από αυτήν.

#7. Διάλεξε παλ χρώματα

Το κόκκινο είναι ένα πάρα πολύ ωραίο χρώμα, καθώς επίσης και το έντονο κίτρινο, όχι όμως σε τοίχους. Σίγουρα δεν ενδείκνυνται για χώρους στους οποίους θέλεις να χαλαρώνεις. Προτίμησε παλ αποχρώσεις που δεν κουράζουν το μάτι.

#8. Περιόρισε τα διακοσμητικά αντικείμενα

Δεν λέμε φυσικά να αδειάσεις το σπίτι σου, αλλά αν κάθε επιφάνεια του σπιτιού είναι γεμάτη χρωματιστά μπιμπελό και διακοσμητικά, το σπίτι σου θα δείχνει βαρύ, μπερδεμένο και σίγουρα δεν θα εμπνέει γαλήνη και ηρεμία. Αντιθέτως, μπορεί να σε κρατά σε μια διαρκή εγρήγορση και να κουράζει και τα μάτια σου.

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.

Κοινοποιήστε!