Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τρόποι για να μοσχοβολάει το σπίτι

Τρόποι για να μοσχοβολάει το σπίτι: Αν σκέφτεσαι πώς να αρωματίσεις το σπίτι σου, είσαι στην κατάλληλη σελίδα. Διάβασε τα καλύτερα tips για υπέροχο άρωμα στο σπίτι.

Υπάρχει τίποτα αλήθεια σαν ένα ωραίο άρωμα που πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, κάνοντας μας να χαλαρώσουμε; Σίγουρα όχι και οι επισκέπτες σας θα συμφωνήσουν μαζί μας. Είναι πολλοί οι τρόποι για να μοσχοβολάει το σπίτι με όμορφες μυρωδιές που αρέσουν σε όλους, δημιουργούν συναισθήματα και διαμορφώνουν την διάθεση μας.

Η αρωματοθεραπεία άλλωστε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και αφού οι τρόποι να μοσχοβολάει το σπίτι είναι αρκετοί, θα τους αναλύσουμε όλους. Οι μυρωδιές συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο μας, ωστόσο πολλοί παράγοντες καθορίζουν την καλύτερη λύση για τον αρωματισμό του σπιτιού μας.

Για αυτούς τους λόγους, επιβάλλεται να αρωματίζουμε ευχάριστα το σπίτι μας και οι τρόποι να το καταφέρουμε είναι πραγματικά αρκετοί. Η βιομηχανία των αρωμάτων άλλωστε ανθίζει ασταμάτητα και μας χαρίζει όλο και περισσότερες λύσεις για τον αρωματισμό του σπιτιού μας. Ας δούμε αναλυτικά, πώς να αρωματίσετε το σπίτι ανάλογα με τις ανάγκες και τους χώρους σας.

Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψιν, ακριβώς αυτό. Τα τετραγωνικά των δωματίων σας, ώστε να μην σας πνίξουν τα αρώματα.

Ποτ πουρί

Το ποτ πουρί το βρίσκετε παντού ή μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα συρτάρια και τις ντουλάπες αν το φυλάξετε μέσα σε τούλινα μικρά σακουλάκια.

Αρωματικά κεριά

Ίσως ο πιο δημοφιλής τρόπος για τον αρωματισμό του σπιτιού, είναι πλέον τα κεριά με άρωμα. Βρίσκεις αρωματικά κεριά σε πολλές διαφορετικές τιμές και αρώματα και ανάλογα με τα γούστα σου μπορείς να προσθέσεις κεριά σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Ωστόσο, τα κεριά πολλές φορές ενέχουν και κινδύνους, κάτι που σίγουρα πρέπει να συνυπολογίσετε αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια.

να αρωματίσεις το σπίτι

Αρωματικά στικ

Τα στικ είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για όσες αγαπούν τα αρώματα με διακριτική ένταση. Φυσικά, μπορείτε να διαλέξετε έντονες ή ήπιες μυρωδιές όπως η βανίλια, ωστόσο και πάλι, τα αρωματικά στικ, γεμίζουν κυρίως τον χώρο γύρω τους. Φυσικά, είναι πολύ οικονομικά και μπορείτε κυριολεκτικά να βάλετε αρωματικά στικς σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Από την άλλη υπάρχουν και τα στικς καύσης, που απελευθερώνουν πιο έντονο άρωμα και αρκεί ένα μόνο, για να γεμίσει ο χώρος σας άρωμα.

Ατμοποιητές με άρωμα

Μια πολύ σύγχρονη λύση για να μοσχοβολά το σπίτι σας, είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοποιητή. Είναι από τις πιο ασφαλείς μεθόδους, μπορείτε να αυξομειώσετε την ένταση του αρώματος κατά το δοκούν. Οι περισσότεροι από τους ατμοποιητές, λειτουργούν και ως διακοσμητικά, καθώς τους βρίσκουμε σε πολύ όμορφα και μοντέρνα σχέδια, ακόμη και με ενσωματωμένο φωτισμό, που αναβαθμίζει κάθε χώρο. Μπορείς να επιλέξεις συνεχόμενη ή διακοπτόμενη λειτουργία για λιγότερο έντονο άρωμα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να τους γεμίσεις με νερό και να προσθέσεις μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια της επιλογής σου.

Ηλεκτρικοί αρωματιστές

Οι ηλεκτρικοί αρωματιστές είναι εξίσου ασφαλείς με τους ατμοποιητές. Ζεσταίνουν ένα pod κεριού και αυτό σιγά-σιγά απελευθερώνει το άρωμα του για να μοσχοβολήσει το σπίτι σου.

Linen sprays

Μια πολύ αγαπημένη μέθοδος για να αρωματίσετε κλινοσκεπάσματα, είναι τα linen sprays. Αυτά τα αρώματα, έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για να αρωματίζουν υφάσματα. Ψεκάστε άφοβα τα σεντόνια σας πριν κοιμηθείτε και βυθιστείτε σε ένα πέπλο φρεσκάδας και γαλήνης.

Αρωματισμένα blotters

Αν ανήκεις στις φανς των αρωμάτων και δεν συμβιβάζεσαι με αρώματα χώρου, σίγουρα θέλεις να μυρίζεις παντού κάποιο αγαπημένο σου άρωμα. Μια από τις δικές μου αγαπημένες λύσεις είναι τα αρωματισμένα blotters. Προμηθεύσου και εσύ μερικά ειδικά χαρτάκια για δειγμάτισμα αρωμάτων, ψέκασε τα 2-3 φορές με το άρωμα σου και βάλε τα μέσα σε συρτάρια και ντουλάπες. Κάθε φορά που θα ανοίγεις την ντουλάπα σου, η μυρωδιά θα σε εκπλήσσει ευχάριστα, θα σου φτιάχνει την διάθεση και θα διαχέεται στον χώρο σου.

Συνοπτικά, οι τρόποι για να μοσχοβολάει το σπίτι:

  • ποτ πουρί
  • αρωματικά στικ
  • αρωματικά κεριά
  • αρωματιστές ηλεκτρικοί
  • ατμοποιητές
  • linen sprays
  • αρωματισμένα blotters

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να μοσχοβολάει το σπίτι. Δες πώς να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.