Πώς να οργανώσεις το γραφείο σου στο σπίτι

Πώς να οργανώσεις το γραφείο στο σπίτι - i-deco

Πώς να διακοσμήσεις και πώς να οργανώσεις το γραφείο στο σπίτι, για να γίνει ο απόλυτος χώρος δημιουργικότητας και έμπνευσης

Για πολλούς ανθρώπους, η δουλειά των ονείρων τους περιλαμβάνει την εργασία από το σπίτι. Τα οφέλη είναι πολλά και περιλαμβάνουν από τον καθορισμό των ωρών εργασίας, τη μη μετακίνηση, το άνετο ντύσιμο αλλά και τον γνώριμο χώρο του σπιτιού μας.

Είτε είστε επιχειρηματίας και έχετε μεταφέρει το γραφείο σας στο σπίτι, είτε εργάζεστε εξ αποστάσεως για μια μεγαλύτερη εταιρεία, η ευελιξία της εργασίας προσφέρει την ευελιξία να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα με την εργασία σας ή στα μικρά διαλείμματα σας, που σίγουρα δεν θα μπορούσατε να τα κάνετε αν εργαζόσασταν σε έναν εξωτερικό χώρο.

Αναμφίβολα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εργάζονται από τον καναπέ για ώρες, χωρίς καν να αλλάξουν ποτέ από τις πιτζάμες τους ή από το φρεσκοαποκτηθέν loungewear set, αλλά οι περισσότεροι από εμάς που εργάζονται συχνά-πυκνά από το σπίτι από την προ κορονοϊού εποχή, απαιτούν μια αίσθηση οργάνωσης και ρουτίνας για να μπούμε σε full working mood.

Ένας κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος εργασίας βοηθά όσο δεν φαντάζεστε στη διατήρηση της προσήλωσης στην εργασία και βελτιώνει την παραγωγικότητα.

Διαβάστε παρακάτω, ποια είναι τα must have ενός οργανωμένου γραφείου στο σπίτι, δείτε τις φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε για έμπνευση.

Δες ακόμη: Πώς Να Οργανώσεις Τη Ντουλάπα Σου Σε 9 Βήματα

Καθορισμένος χώρος με οργάνωση και καθαριότητα

Εάν είναι η πρώτη φορά που το σπίτι σου γίνεται ο εργασιακός σου χώρος, βρες μια γωνιά στο σπίτι όπου μπορεί να απομονωθείς χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβαίνει μέσα στο σπίτι και καθόρισε αυτό τον χώρο.

Είτε με ένα παραβάν, είτε με μια αυτοσχέδια κουρτίνα, είτε με ένα χώρισμα χώρων, βρες το σημείο που σε βολεύει και ξεκίνησε να οργανώνεσαι με τα κατάλληλα έπιπλα. Μια εργονομική καρέκλα, ένα ευρύχωρο γραφείο και μια μικρή συρταριέρα είναι το απαραίτητο τρίπτυχο για ένα γραφείο στο σπίτι.

Ατμόσφαιρα με φυτά, χαλαρή μουσική στο background

Καθώς ακόμη και μια μικρή επαφή με την φύση έχει ηρεμιστική επίδραση στο νου, μπορείς να διακοσμήσεις με μερικά φυτά τον χώρο γύρω από το γραφείο σου. Σε συνδυασμό με χαλαρή μουσική στο background, μπορούν να σε βάλουν σε καλύτερο mood και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα σου.

Καλός φωτισμός φυσικός και τεχνητός

Για τη θέση του γραφείου σου, επέλεξε ένα αρκετά φωτεινό σημείο του σπιτιού, κοντά σε παράθυρο, ώστε να χρειάζεσαι όσο λιγότερο τεχνητό φως γίνεται. Εάν συνηθίζεις να δουλεύεις βραδινές ώρες, επένδυσε σε ένα φωτιστικό γραφείου που θα διευκολύνει την εργασία σου. Δες πολύ οικονομικά φωτιστικά σε μοντέρνο design.

Moodboards

Όλοι μας χρειαζόμαστε έμπνευση και αν δεν έχεις συνηθίσει ακόμη να φτιάχνεις moodboards, τότε ήρθε η ώρα όχι μόνο να εμπνευστείς αλλά και να οργανώσεις τις ιδέες σου. Ένας πίνακας ανακοινώσεων, όπου θα καρφιτσώνεις ότι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για κάποιο project, θα σε βοηθά να εστιάζεις στο θέμα της εργασίας σου και να παράγεις ακόμη περισσότερες ιδέες.

Εκτυπωτής

Φυσικά, για να τα κάνεις αυτά και ακόμη περισσότερα, το πιο απαραίτητο μηχάνημα για το γραφείο στο σπίτι, είναι ένας εκτυπωτής/πολυμηχάνημα. Θα σου χρειαστεί όσο και μια σύνδεση στο internet, για αυτό διάλεξε σωστά.

Planner

Ένα organizer/planner/ημερολόγιο σε εμφανές σημείο είναι άκρως απαραίτητο για να μη χάνεσαι σε ατελείωτες σημειώσεις και texts χωρίς αρχή και τέλος. Έτσι, κάθε πρωί που θα ξυπνάς και θα κάθεσαι στο γραφείο σου, θα γνωρίζεις απευθείας τι έχεις να κάνεις, για να το φέρεις εις πέρας ακόμη πιο γρήγορα.

Καφετιέρα

Εάν μέχρι τώρα συνήθιζες να αγοράζεις τον αγαπημένο σου καφέ καθ’οδόν για το γραφείο, μάλλον ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε μια καφετιέρα που θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα.

Κουτιά Αποθήκευσης

Τελευταίο και μη αμελητέο, αφού σε ένα γραφείο η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός, τα κουτιά αποθήκευσης, οι φάκελοι, μια μολυβοθήκη και χαρτάκια post-it. Φυσικά, με τις απαραίτητες ετικέτες που θα κολλήσεις στα κουτιά, για να σε βοηθήσουν να κρατήσεις μια τάξη και να μη χάνεις ούτε ένα έγγραφο.

Κοινοποιήστε!

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook για να μη χάνεις κανένα αφιέρωμα.

Scroll to Top